Baggrund
Læs om baggrunden for audacis
- og hvordan det hele blev til
audacis

audacis angst terapi er udviklet af danskeren Peter Pedersen som er ingeniør og økonomi uddannet og tidligere angstramt. Læs her hans helt personlige beretning om hvordan det hele blev til: 


"..Jeg husker at det hele startede efter jeg som 19 årig mistede min far meget pludseligt. På en bustur en tid herefter fik jeg pludselig et uforklarligt anfald. Som jeg noget senere fandt ud af var et panikanfald.  Anfaldet kom ud af det blå.  En pludselig hjertebanken og koldsved. Og så en klaustrofobisk følelse af panik. Jeg kunne slet ikke finde ro nogle steder. Ville bare ud af bussen, væk fra situationen. Uden dog at vide hvor jeg ville hen. Turen herefter blev helt forfærdelig. 


Efter denne oplevelse, begynder anfaldene at gentage sig. Og de opstod altid som lyn fra en klar himmel.  Jeg begyndte at frygte, at jeg måske var ved at udvikle en eller anden form for "sindssygdom". Efterhånden var jeg fuldstændig fanget i et tankspind, som gjorde at jeg var i konstant stress og gik rundt og frygtede, at der ville komme et nyt anfald.


Jeg mistede snart glæden ved de fleste ting og aktiviteter og kom ofte i perioder i en depressiv tilstand, hvor alt virkede gråt, trist og helt umuligt og uoverkommeligt at tænke på.


Herefter aftog det men i de efterfølgende år kunne det komme og gå - men aldrig så det  helt forsvandt. Og tankerne om at det kunne vende tilbage når som helst, nagede mig konstant.    


Jeg søgte undervejs hjælp fra forskellige psykiatere og psykologer. Men dengang vidste man ikke så meget om angst. Jeg husker at en psykolog anbefalede mig dyrke brystsvøming. Og en anden fik mig til at indse at jeg savnede min far meget mere end jeg troede. Det ændrede dog ikke så meget ved min angst. 

   

På trods af belastningen lykkedes det mig over de efterfølgende år at uddanne mig til ingeniør og senere til Civiløkonom. Igennem mine jobs og med min videnskabelige baggrund blev det naturligt for mig at være meget skeptisk og faktuel. Men jeg er samtidig også af natur åben og nysgerrig. Og da jeg indså at vi stadig ikke har en videnskabelig forklaring på hvorfor tyngdekraften virker, blev jeg mere ydmyg og åben overfor alternative løsninger, selv om de ikke kan forklares med den viden vi har til rådighed.


Med den tilgang indså jeg fra min berøring med sundhedssektoren, at der er mange flere behandlingsmuligheder end lægens forslag, hvis man er åben for metoder som ikke lige kan forklares med udgangspunkt i den vestlige opfattelse af menneskekroppen. Hypnose, akupunktur, zoneterapi er blot nogle af de mest almindelige eksempler.


Desværre har et behandlingssystem i et lille land som Danmark én afgørende svaghed. De meget begrænsede ressourcer betyder at man bliver nødt til at begrænse sig og nøjes med at annerkende de dokumenterede behandlinger. Også selv om de ikke er specielt gode. Derfor blev det helt naturligt for mig på egen hånd at søge viden, indsigt og erfaring blandt de "alternative behandlinger" som fandtes. Der skulle nu gå en del år med mange forskellige tiltag. Tusindevis af timer på at studere hundredevis af de nyeste bøger og seneste forskningsartiker.  Afprøvining af et udtal af forskellige behandlinger. Lige indtil 2007, hvor jeg ved ved et tilfælde afprøver en ny amerikansk behandlingsform, som kombinerer moderne vestlig terapi med Østens median model og hvor man arbejder meget målrettet med at neutralisere underbevidsthedens sammenhæng mellem specifikke tanker og følelser.


Jeg afprøvede straks behandlingen på min klaustrofobi. Og den forsvandt  fuldstændigt som dug for solen. Omend kun for en periode. Men noget forbløffet, glad og optimistisk begyndte jeg nu at kombinere teknikken med nogle af de seneste forskningsresultater om bl.a. PTSD behandling, som jeg også havde fået kendskab til.
Og efter en del "eksperimenter" med mine egne tanker, følelser og gamle oplevelser føltes det som mit tidligere liv havde ændret sig fuldstændigt. Det var som om alle mine gamle traumer og   angstprovokationer var "blevet opløst", hvilket jeg idag 15 år efter kun kan bekræfte. Ingen spor af klaustrofobi eller panikangst har vist sig siden. Dette fik jeg bekræftet efter en tur til Mallorca i  Drypstenshulerne Cuevas del Hams  for et par år siden, hvor jeg gik midt imellem gik ca 70 mennesker i en lang række dybt ned uden mulighed for at vende om. Det påvirkede mig ikke det mindste og var en helt fantastisk tur.


Som professionel problemknuser med mere end 25 års erfaring med egen Ingeniør virksomhed, blev jeg naturligt nok meget fascineret af den imponerende effekt, som mine eksperimenter og teknikker havde haft på min egen krop og sjæl. I de efterfølgende år blev teknikken min helt store passion. Jeg brugte nu al min fritid på at studere den seneste hjerneforskning, teorier om traumeterapi og udforske forskellige teknikker. Og benyttede enhver lejlighed på at afprøve det hele på venner og bekendte. Og snart begyndte jeg at udvikle og tilpasse behandlingen specielt til de forskellige angst relaterede lidelser, som jeg allerede havde dyb erfaring med og indsigt i.


I 2012 spurgte en kvindelige bekendt, som jeg fik gjort helt fri af en panikangst, der havde forfulgt hende i over 20 år, hvorfor der ikke var flere som skulle have glæde at den viden, erfaring og evne jeg efterhånden har tilegnet mig. Og da jeg efterfølgende erfarede, hvor mange i Danmark som går rundt og plages helt forfærdeligt af angstlidelser, som er umulige for dem at slippe af med fordi den kognitive terapi ikke virker for dem. Og medicinering heller ikke er den rigtige løsning, besluttede jeg mig for at min behandlingsmetode  skulle gøres tilgængelig for flere.


I 2014 startede jeg med at tilbyde min angst behandling på deltid. I dag bruger jeg det meste af ugen på at hjælpe angstramte tilbage til livet igen. Og det føles helt fantastisk, især fordi det lykkes så ofte. Og fordi de fleste jeg hjælper, allerede har prøvet så meget som ikke har hjulpet dem.  Ca 800 har siden 2014 været igennem mit forløb.


I 2023 blev metoden døbt audacis angst terapi, og som nu er det internationale registrerede varemærke for behandlingsmetoden..."